Orvosi Portál. Betegség, A Tünetek, A Kezelés
Legfontosabb » Kérdések és válaszok » Lehet, hogy fáj, hogy a csípőm röntgenfelvételét fényképeztem, amíg terhes voltam?

Lehet, hogy fáj, hogy a csípőm röntgenfelvételét fényképeztem, amíg terhes voltam?

kérdések

Kedves Network Doctor

6 hétig terhes vagyok. az utolsó menükből 1. nap. Nagyon aggódom amiatt, hogy kétszer is voltam az abortusz. Saját emeltek, hogy én már az ügyeletre, és van røngentfotograferet a bal csípő esés után. Mivel (3 héttel az utolsó menü strations első nap) kérték az orvosok, ha terhes voltam, és én nem tudom, hogy volt.

Megkérdeztem orvosomat, hogy ártana-e a magzatnak, de tétovázott a válaszával. Ezért kérem. Hogyan befolyásolhatja a magzat? Tudom, hogy mindent alakult az első 12 hétben, de amikor nem volt terhes, amikor már én a hónapban, én valószínűleg nem volt olyan messzire, mint én voltam a mentők. Ha a magzat a jobb oldalon van, annyira védelemben részesül a sugárzásnál, mint ha a bal oldalon van, ahol vörös hajúak lőnek?

Őszintén, Henriette

válasz

Kedves Henriette

Köszönjük a terhességi röntgenvizsgálatokkal és a gyermekkel szembeni kockázattal kapcsolatos kérdését. Miután számokat adtál fel, valószínűleg csak terhes lettél, amikor röntgenfelvételt készítettél.

Ez évek óta nagyon is tudatában van az X-sugarak és a születési rendellenességek, de miután az összes tudjuk, jelentős további sugarak van egy igazi veszélyt a magzatra, mint a sugárzás kapsz egy tanulmányt a csípő. Így a te esetedben rendkívül kicsi a veszélye annak, hogy a kapott sugárzás mennyisége megfelel annak, amivel mindannyian kevesebb mint egy év alatt eljutunk a levegőbe. Ie A magzat valószínűleg nem érinti a vizsgálatot, de ha még sok más röntgensugárral kell szednie, mielőtt megszületne a gyermek, összefoglaljuk. Ez a fő oka annak, hogy mindig azt kérdezel, hogy több tanulmányt elkerülj, mint a leginkább szükséges.

Igaz, hogy a magzat leginkább fogékony az első 12- 16 hetes, ahol az összes szervek vannak kialakítva, de hogy a jelzett jelentős tovább. Nem lehet tudni, hogy a magzat volt, amikor a vizsgálatot végeztek, és így írhatnak közvetlenül a X-ray vonal vagy azon kívül. A magzat csak néhány sejtből áll, ha kb. 1 hetes, és gyakorlatilag semmit sem tölt be. Azonban, amint azt már említettük, a sugárzás dózisa bizonyos x-sugaraknál is rendkívül kicsi, ezért a kockázat rendkívül kicsi.

Tisztelettel

Birgit Peitersen

Pediátriai szakember


Ha Tetszett A Cikk, És, Van Valami Hozzá, Ossza Meg Gondolatait. Nagyon Fontos Tudni, Hogy Az Ön Véleménye!

Hozzászólás